Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

DETECT 2020

dinsdag 3 november 2020 - woensdag 4 november 2020 Elke dag van 10:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 16:00Online
"Samenwerken aan inzicht"
Security monitoring en detectie draait om het verkrijgen van inzicht in dreigingen en risico's in context. Maar hoe houd je zicht op een steeds complexer intern en extern dreigingslandschap?

Motiv verzorgde vier interactieve uitzendingen bomvol discussies met interessante tafelgasten rond het thema Samenwerking in Security Monitoring. Alle afleveringen zijn on-demand beschikbaar.
Wil je meer weten over een van de onderwerpen? Schrijf je dan in voor de SecuriyTalks Deep Dive Roundtables.

 

Afleveringen

Aflevering 1

Licht in de duisternis

Bastiaan Bakker,  Rens de Jong ontvangen Jeroen Vulto CISO en Privacy Officer van Bernhoven ziekenhuis en Moshgan Wahedi, Projectleider bij het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). Ze bespreken met de security specialisten van ThreatQIntSightsBitSight en Imperva hoe we met monitoring en detectie licht in de duisternis van het externe dreigingslandschap brengen. Onderwerpen die daarbij aan bod zullen komen zijn Risk Based Scoping, Threat Intelligence, Third Party Risk Assessments en Cloud Monitoring.

Kijk de aflevering terug

afbeelding op DETECT 2020

Aflevering 2

Blind varen

In deze tweede aflevering staat het interne risicoprofiel centraal. Kunnen we eigenlijk wel blind varen op onze eigen securitymaatregelen? Rens de Jong en Bastiaan Bakker gaan met tafelgast Ronald Kerremans, Manager Architecture Compliance en Security bij Radboudumc in gesprek over onderwerpen als Security Performance Ratings, Digital Risk Assessments, Asset Inventory Management, Insider Threats en UEBA (User & Entity Behaviour Analytics). Ze worden daarbij ondersteund door de specialisten van o.a. Exabeam, Qualys, BitSight en Cisco.

Kijk de aflevering terug

afbeelding op DETECT 2020

Aflevering 3

Assume Breach

Als je ervan uitgaat dat je al gehackt bent of dat dat elk moment kan gebeuren, dan zou je maar één ding moeten willen: de aanvaller het leven onmogelijk maken en zo snel mogelijk buiten de deur zetten en de Dwell Time zo kort mogelijk houden. Maar hoe? Gastheer Chris van ‘t Hof, tafelheer Bastiaan Bakker en tafelgasten Johan Bijleveld, Information Security Officer van Enza Zaden, en Bart van der Wolf, Financieel Specialist bij Politie Team High TEch Crime (THTC) verkennen de wereld van gedrag: Network-based Anomaly Detection, Cyber A.I. en User & Entity Behaviour Analytics met ExabeamDarktrace en Cisco.

Kijk de aflevering terug

afbeelding op DETECT 2020

Aflevering 4

Living off the land

Hackers bewegen zich over het netwerk, maar uiteindelijk ‘leven’ ze natuurlijk op de aangesloten IT-systemen. Hoe voorkomen we dat hackers voet aan de grond krijgen binnen IT-systemen?Cybercriminelen weten steeds slimmer gebruik te maken van wat uw systemen hen aanreiken: Chris van ‘t HofBastiaan Bakker en Gunther Cleijn, Cyber Security Officer van PostNL ontrafelen concepten als Living off the Land. Daarnaast vertellen technologiepartners F5Imperva en nxtapps over hun unieke insteek om binnen de IT/OT-infrastructuur hackers en malicious insiders zo snel mogelijk te detecteren en te stoppen.

Kijk de aflevering terug

afbeelding op DETECT 2020

Sprekers & gasten

afbeelding op DETECT 2020

Moshgan Wahedi

Projectleider

Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC)

Het Nationaal Detectie Netwerk (NDN) van het NCSC vormt zowel een fysiek als digitaal netwerk voor dreigingsinformatie uitwisseling. Waarom zou jij meedoen? Omdat een incident voor de een, preventie voor de ander is. Cyberdreigingen zijn complex en de maatschappelijke en economische impact kan groot zijn. Het vergt een gezamenlijke insteek om Nederland digitaal veiliger en weerbaarder te maken. Moshgan is verantwoordelijk voor het opbouwen en bestendigen van een nauwe samenwerking binnen het NDN.

afbeelding op DETECT 2020

Johan Bijleveld

Information Security Officer

Enza Zaden

Campari, Tribelli®en Extase. Het zijn slechts enkele voorbeelden van groenterassen en productconcepten die zijn ‘ontwikkeld’ door Enza Zaden. Maar hoe bescherm je het resultaat dat voortvloeit uit soms jarenlang en kostbaar onderzoek? “Wij geloven heel erg in de samenhang tussen technologie, beleid, processen en gedrag”.

afbeelding op DETECT 2020

Bart van der Wolf

Financieel Specialist

Politie, Team High Tech Crime

Het Follow the Money principe is ook op cybercrime van toepassing: Financieel gewin blijft de belangrijkste drijfveer voor cybercriminelen. De Dienst Landelijke Recherche draait grootschalige internationale rechercheonderzoeken. Bij Team High Tech Crime ligt de focus op criminaliteit met een “high tech” component. Als financieel specialist onderzoekt Bart financiële gegevens, bijvoorbeeld criminele boekhoudingen. Hij speurt naar crimineel vermogen en probeer zoveel mogelijk daarvan af te pakken.

afbeelding op DETECT 2020

Ronald Kerremans

Manager Architecture, Compliance en Security
Radboudumc

Ronald Kerremans is verantwoordelijk voor de Architectuur, Informatiebeveiliging en Compliance van Radboudumc. Samen met zijn team werkt hij aan het ontwerp en de implementatie van de roadmaps die de architectuur en informatiebeveiliging van het universitair ziekenhuis naar een hoger volwassenheidsniveau brengen.

afbeelding op DETECT 2020

Jeroen Vulto

CISO en privacy officer
Bernhoven

“De digitalisering in ziekenhuizen is vergevorderd. De beschikbaarheidseisen voor onze online systemen, zoals het Elektronisch Patiëntendossier (EPD), werden door de coronacrisis groter. Dat maakt je als ziekenhuis extra bewust van het belang van digitale veiligheid. Juist tijdens een crisis als deze kun je niet hebben dat je ziekenhuis plat gaat.” (Bron NCSC)

afbeelding op DETECT 2020

Rens de Jong

Gastheer en dagvoorzitter
Dinsdag in aflevering 1 en 2.

Rens is gespecialiseerd in alles wat het ondernemerschap raakt. Dat komt naar voren bij het BNR programma ‘Werkverkenners’ en in het RTL programma ‘Z in Zaken’. Rens is tijdens DETECT 2020 uw gastheer en zal in het SecurityTalk café aan tafel met sprekers en gasten in gesprek gaan en de vragen en inbreng van de kijker behandelen.

afbeelding op DETECT 2020

Chris van ‘t Hof

Gastheer en dagvoorzitter

Woensdag in aflevering 3 en 4.

Chris van ‘t Hof is onderzoeker, schrijver en presentator met een opleiding in elektrotechniek en sociologie. Zware zaken in wetenschap en technologie leuk maken, dat is zijn ambitie. Zijn bureau heet Tek Tok: praten over apparaten, maar dan met de nodige dosis rock ‘n roll. Momenteel richt hij zich vooral op cybersecurity en geeft hierin ook trainingen.

afbeelding op DETECT 2020

Bastiaan Bakker

Cybersecurity Specialist en tafelheer

Motiv

Bastiaan Bakker was 20 jaar geleden één van de eersten die zich bij Motiv bezighield met Security as a Service en later het Security Operations Center (SOC). Hij volgt cybersecurity trends op de voet en is als ambassadeur iedere dag bezig om Nederland digitaal weer een stukje veiliger te maken.

Partners


DETECT2020 SecurityTalks wordt u aangeboden in samenwerking met onze technologiepartners. Zij werpen tijdens de SecurityTalks licht in de duisternis met detectie- en monitoringtechnologieën die organisaties helder inzicht geven in interne en externe dreigingen en risico’s.

On-demand afleveringen terugkijken