Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

DETECT 2021 SecurityTalks

donderdag 14 oktober 2021 12:00 - 17:00Poortdijk 13, IJsselstein
"The SOC Experience"
Op 14 oktober 2021 is ons Security Operations Center in IJsselstein het decor van DETECT 2021. Hét kennis en netwerk event voor securityspecialisten-, verantwoordelijken en -beleidsmakers. Een compleet programma van break out discussies, keynote sprekers en een uniek kijkje achter de schermen van een toonaangevend SOC.

DETECT 2021 wordt geheel in lijn met geldende corona-richtlijnen georganiseerd. Waar wij in voorgaande jaren een groot aantal gasten mochten verwelkomen in ons Motiv Grand Café, zullen wij het aantal inschrijvingen dit jaar beperken. Zorg er dus voor dat u uw deelname tijdig bevestigt.

Het programma

Dit is wat u allemaal kunt verwachten
afbeelding op DETECT 2021

12:00 – 13:00

Walk-in Lunch

Motiv Grand Café

 

afbeelding op DETECT 2021

13:00 – 13:05

Opening: Samenwerken aan inzicht

Bastiaan Bakker, Manager Business Development, Motiv, an Atos Company

Security monitoring en detectie draait om het verkrijgen van inzicht in dreigingen en risico’s in context. Maar hoe houd je zicht op een steeds complexer intern en extern dreigingslandschap? Samenwerking is de sleutel.

afbeelding op DETECT 2021

13:05 – 13:15

#MOTIVATOS

Shaping the future of Cyber Security Together

Aksel Dorèl, CEO Motiv an Atos Company

Sinds februari 2021 is Motiv onderdeel van Atos. Door samen te werken en de krachten te bundelen, kunnen we samen de toekomst van digitale weerbaarheid vormgeven. Aksel laat zien hoe Motiv en Atos de kracht van het internationale kennis- en technologienetwerk van Atos samenbrengen met de unieke lokale expertise en ervaring van Motiv.

afbeelding op DETECT 2021

13:15 – 13:45

SecurityTalk: NS

Dimitri van Zantvliet Rozemeijer, CISO NS

Hoe beveilig je een vitale infrastructuur zoals ons nationale treinverkeer tegen cyberaanvallen, in een complex ecosysteem van leveranciers, partners en overheden? Waar zoekt NS de samenwerking?

Gastheer van de maandelijkse cybersecurity talkshow SecurityTalks gaat in gesprek met Dimitri van Zantvliet Rozemeijer. Dimitri is een bekend gezicht in de cybersecurity-wereld. Zo was hij CISO bij NOC*NSF en de gemeente Haarlemmermeer en senior principal consultant cybersecurity bij Ordina. Dit jaar maakte hij de overstap naar de NS.

afbeelding op DETECT 2021

13:45 – 14:15

Keynote: Zeina Zakhour

Global CTO Digital Security, Atos

Eén van de keynotes tijdens DETECT 2021 zal verzorgd worden door Zeina Zakhour, Vice-president en Global CTO Digital Security bij Atos. Zeina heeft meer dan 20 jaar ervaring in de cybersecurity, een bachelor in engineering aan de Notre Dame University van Lebanon, een MSc. Telecom SudParis en een Executive MBA aan de HEC School of Management. Ze is Certified Information Systems Security Professional (CISSP) en Certified ISO 27005 Risk Manager. Zeina ontving in 2013 de Atos Innovation Trophy, ze werd in 2019 benoemd tot één van de “100 Fascinating Females Fighting Cybercrime” en één van de 10 meest invloedrijke Franse CTO’s.

afbeelding op DETECT 2021

14:15 – 15:15

Break-outs

Rondetafelgesprekken

In het programma van DETECT 2021 zijn verschillende momenten voorzien voor discussie en netwerken.  Zo kunt u deelnemen aan één van de branche-specifieke rondetafelgesprekken over actuele securitythema’s:

  • Publieke sector – Moderator: Andor Buding, Chief Technology Officer Mission Critical Systems, Atos
  • Financiële dienstverleningModerator: Paul Visser, Practice Lead Digital Consulting, Atos
  • Maakindustrie – Moderator: Bastiaan Bakker, Manager Business Development, Motiv
  • Vitale infrastructuren en zakelijke dienstverlening – Moderator: Glen Deserrano, Client Executive Partner, Atos
  • Gezondheidszorg – Moderator: Peter Retera, CTO Infrastructure & Datamanagement at Atos 
afbeelding op DETECT 2021

15:30 – 15:50

Plan B:
Security Monitoring, Detection & Response

Gerard Klop, Portfolio Manager, Motiv, an Atos Company

Voorkomen is altijd beter dan genezen luidt het gezegde. Dus u moet uw basis preventieve maatregelen natuurlijk eerst op orde hebben. Maar wat als dat niet voldoende is? Moet u er niet vanuit gaan dat kwaadwillenden al binnen zijn, of in elk geval aan de poorten rammelen? Tijd voor een plan B.

afbeelding op DETECT 2021

15:50 – 16:15

Keynote: Wim Hafkamp

Directeur, Stichting Z-CERT

Wim Hafkamp is sinds 1 april 2020 directeur bij de stichting Z-CERT, het Cybersecurity expertisecentrum voor de Nederlandse zorgsector. Wim heeft een lange staat van dienst in de informatiebeveiliging. Zo was hij onder meer werkzaam als plaatsvervangend directeur bij het Nationaal Cyber Security Centrum in Den Haag. Tot 2018 was hij ruim zeven jaar als Group CISO wereldwijd verantwoordelijk voor de beveiligingsstrategie van de Rabobank.

Z-CERT is een initiatief van Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU), De Nederlandse ggz (GGZ) en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Z-CERT is daarmee als computer emergency response team voor de gehele zorgsector een goed voorbeeld van samenwerking binnen een  keten of branche.

afbeelding op DETECT 2021

16:15 – 17:00

Een kijkje achter de schermen van een toonaangevend SOC

DETECT 2021 is dé gelegenheid om een uniek kijkje te nemen achter de schermen van het toonaangevende Motiv Security Operations Center, dat in een tweejaarlijks onafhankelijk Security Operations Maturity Assessment (SOMA) wordt erkend als één van meest volwassen SOC’s ter wereld. Ontdek bovendien hoe onze SOC-analisten worden opgeleid, wat er allemaal komt kijken bij 24/7 monitoren van cyberdreigingen en welke technologieën worden toegepast om kwaadwillenden twee stappen voor te blijven.

afbeelding op DETECT 2021

17:00 – 18:00

Netwerkborrel

Motiv Grand Café

afbeelding op DETECT 2021

Locatie:

De historische Uitspanning

Het decor van DETECT 2021 wordt gevormd door de Uitspanning van IJsselstein, waar in 1998 Motiv zijn deuren opende en waar nu het Motiv SOC en het Motiv Grand Café zijn gevestigd. Deze locatie kent een oude geschiedenis en is de plek waar security, business en gezelligheid elkaar al eeuwen ontmoeten.

Normaal biedt de Uitspanning ruimte aan meer dan 150 bezoekers, maar omwille van de coronarichtlijnen beperken wij de inschrijvingen voor DETECT 2021 tot slechts 40 personen.

Deelnameformulier