Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

"De evolutie van cyber crime"

Sinds het Creeper System uit 1971 en de eerste virussen die zich via cd-roms of diskettes verspreidden heeft cyber crime zich ontwikkeld tot een wereldwijde industrie die volgens schattingen de omvang van de drugshandel overtreft. Hadden we dat toen al kunnen voorspellen? En de tijd schrijdt voort. Wat kunnen we verwachten en waar moeten we ons op voorbereiden?:

Maandag

overzicht dinsdag >

afbeelding op Maandag: “De evolutie van cybercrime”

 

10:00 – 10:15

De tijd loopt

Hoe lang hebben we tot de volgende cyberaanval?

Dagvoorzitter Rens de Jong is gespecialiseerd in alles wat het ondernemerschap raakt. Dat komt naar voren bij het BNR programma ‘Werkverkenners’ en in het RTL programma ‘Z in Zaken’. Hij is ervan overtuigd dat bij alle belangrijke veranderingen in ons leven, in onze maatschappij, in de wereld, ondernemers & bedrijven een sleutelpositie vertegenwoordigen. Hoe verdedigen zij zich tegen de nieuwe cyberaanval en wanneer kunnen we deze verwachten?

Rens de Jong
Presentator & Dagvoorzitter
BNR Nieuwsradio / RTL Z

Inschrijven

afbeelding op Maandag: “De evolutie van cybercrime”

 

10:15 – 10:45

Race tegen de klok

We moeten op tijd starten met voorbereiden om ook tijdig te kunnen reageren

In januari van dit jaar werd door grote problemen met Citrix systemen maar weer eens pijnlijk duidelijk hoe kwetsbaar onze digitale systemen zijn en dat we lang niet altijd de basis op orde hebben waar het cybersecurity aangaat. Er ontbreekt tijd en focus. Hierdoor zijn organisaties vaak onvoldoende beschermd tegen cyberdreigingen. Bastiaan zoomt verder in op het thema van deze dag en neemt het programma door.

Bastiaan Bakker
Directeur Business Development & Tafelheer
Motiv ICT Security

Inschrijven

afbeelding op Maandag: “De evolutie van cybercrime”

 

10:45 – 11:30

Een blik in de toekomst

We moeten lessen leren uit het verleden

Voormalig cybercop Peter Zinn vertelt over de capaciteiten van statelijke actoren op het gebied van cyberspionage en cyberoorlog, en hoe deze capaciteiten zich in de komende jaren zullen ontwikkelen. Peter legt uit wat daarvan de impact is op de digitale weerbaarheid van een digitale samenleving en wat de modus operandi is van politie en defensie op dit terrein. Peter laat verder zien dat de methoden van statelijke actoren na verloop van tijd door cybercriminelen worden gekopieerd en hoe het Nederlandse bedrijfsleven daarop in de toekomst dient te reageren.

Peter Zinn
Cybercrime Expert
peterzinn.nl

Inschrijven

afbeelding op Maandag: “De evolutie van cybercrime”

11:30 – 12:00

SecurityTalk Café

Interactief nabespreken en vooruitkijken

In het virtuele Motiv SecurityTalk Café praten Rens de Jong, Bastiaan Bakker en Peter Zinn na over de keynote, behandelen LIVE kijkersvragen, nemen de polls door via BuzzMaster en blikken vooruit op morgen.

Inschrijven

Deelnemen