Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Cisco sluit zich aan bij Motiv’s Consortium tegen Cyberpesten

26-09-2019 om 9:05 uur Persbericht
"Cisco verzorgt de distributie van het gratis VR-lespakket tegen cyberpesten"
Cisco heeft zich aangesloten bij het door Motiv ICT Security geïnitieerde Consortium tegen Cyberpesten. Het door het consortium ontwikkelde gratis VR-lespakket ‘Doe iets!’ tegen cyberpesten gaat door Cisco gedistribueerd worden. Het pakket bevat VR-brillen die van school naar school gaan. Dankzij de ondersteuning van Cisco kunnen nu nog meer scholen gebruikmaken van het lespakket en blijft het pakket geheel kosteloos voor scholen. Het VR-lespakket is in maart van dit jaar gelanceerd en het aantal aanvragen vanuit scholen blijkt overweldigend.

‘Doe iets!’ tot nu toe

Binnen een week na de lancering in maart die aandacht kreeg in landelijke media was het VR-lespakket tegen cyberpesten al tot ver in 2020 gereserveerd. Op 6 mei zijn de eerste 60 VR-brillen en het lespakket officieel in gebruik genomen. In de afgelopen 3 maanden hebben de VR-brillen 5.400 kilometer door heel Nederland afgelegd van Terschelling tot Ulestraten. Meer dan 3.000 kinderen uit 150 klassen van ruim 30 scholen hebben inmiddels het lespakket ervaren. Cisco gaat de logistiek achter de VR-brillen verzorgen om zo nog veel meer scholen te kunnen bereiken in de strijd tegen cyberpesten.

Richard Wolters, Marketing Manager bij Motiv: “Wij zijn er trots op dat ook onze partner Cisco zich aansluit bij dit initiatief om ook de digitale wereld voor kinderen veiliger te maken. Zo kunnen we nog meer leerkrachten en kinderen helpen met het stoppen van Cyberpesten. De eerste drie maanden hebben enorm veel reacties, lieve dankwoorden en aangrijpende verhalen opgeleverd. Dit onderstreept voor ons als consortium de waarde van dit gratis lespakket.”

Michel Schaalje, Lead Security bij Cisco Nederland: “Bij ons staat de digitale versnelling van Nederland hoog op de agenda. Dit hebben we vormgegeven in een driejarig investeringsprogramma dat draait om digitale oplossingen voor complete ketens. Cisco is hiermee een lange termijn samenwerking aangegaan met de Nederlandse overheid, industrie, universiteiten en andere onderwijs-, zorginstellingen en belangenorganisaties. Wij zijn enthousiast dat we onze samenwerking met het Consortium tegen Cyberpesten hieraan toe kunnen voegen. We kijken ernaar uit om scholen te ondersteunen in hun strijd tegen cyberpesten.”

Consortium tegen Cyberpesten

Consortium Tegen Cyberpesten
De deelnemers aan het Consortium Tegen Cyberpesten

Het Consortium tegen Cyberpesten is een initiatief van Motiv ICT Security en de Gemeente Amsterdam. Het is voortgekomen uit een alternatieve invulling van de Social Return on Investment-afspraken die zijn gemaakt in het kader van de Motiv gegunde aanbesteding voor het leveren van cybersecuritydiensten aan de gemeente Amsterdam.

Het consortium bestaat verder onder andere uit Parnassia Groep, Stichting Shoot, VeiligheidNL, Gemeente Drechtsteden, TNO, Hogeschool van Amsterdam, Mediacollege Amsterdam, Practoraat Het Nieuwe Kijken en nu dus ook Cisco. Meer informatie: https://cyberpesten.motiv.nl/

Virtual Reality

Motiv zet VR al langer in om het risicobewustzijn van mensen te bevorderen en een gedragsverandering te bewerkstelligen op het gebied van informatie- en cyberveiligheid. Met ‘Doe iets!’ zet Motiv haar ervaring met deze innovatieve technologie in om een bewustwording en gedragsverandering onder jongeren te bewerkstelligen op het gebied van cyberpesten.

Over Motiv ICT Security

Motiv is een Nederlandse, private onderneming die al 20 jaar toonaangevend is als cybersecurity- dienstverlener. Motiv voorziet organisaties in zowel de publieke als de private sector van ICT-Securityoplossingen en –diensten ter voorkoming van cybercriminaliteit, datadiefstal en datalekken. De ervaren security-professionals van Motiv identificeren zorgvuldig beveiligingsrisico’s bij klanten en bieden, door het combineren van hoogwaardige kennis, slimme ideeën en technologische mogelijkheden, innovatieve oplossingen die zorgen voor optimaal beveiligde bedrijfsprocessen en –toepassingen. https://statos.motiv.nl/securitytest

Over Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd leider in IT en helpt organisaties optimaal gebruik te maken van de kansen van morgen, door te laten zien wat er mogelijk is door zaken te verbinden die voorheen niet verbonden waren. Kijk voor het laatste nieuws op thenetwork.cisco.com. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u op de EMEAR Network: ciscoemearnetwork.com of in de Cisco Newsroom: newsroom.cisco.com.

 

Persbericht
Deel: