Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Motiv ICT Security en Cisco intensiveren hun samenwerking

25-06-2019 om 10:11 uur Persbericht
"Door het volledige securityplatform van Cisco te adopteren brengen wij de volwassenheid van onze dienstverlening naar een hoger niveau. Dankzij platformintegratie en automatisering neemt de complexiteit af en worden de beheerlasten lager."
Motiv ICT Security en Cisco intensiveren hun samenwerking om de gezamenlijke securitydienstverlening naar een nog hoger niveau te tillen. Motiv biedt als een van de eerste Managed Security Service Providers (MSSP) het volledige Cisco securityportfolio van producten en diensten aan.

Door het securityportfolio van Cisco te combineren met de innovatieve securitydiensten van Motiv voldoet Motiv aan de vraag van haar klanten naar meer geïntegreerde cybersecuritydienstverlening. Klanten van Motiv krijgen daardoor naast het bestaande Motiv portfolio van best–of–breed oplossingen nu ook toegang tot een geïntegreerd cybersecurityplatform, wat organisaties in staat stelt om informatiebeveiliging efficiënter en effectiever in te richten.

Optimaal anticiperen op actuele cyberdreigingen
Het Cisco platform kan geïntegreerd worden met het Motiv Security Operations Center (SOC). Hierdoor heeft Motiv tevens toegang tot Cisco Talos, een van de grootste dreigingsinlichtingendatabases ter wereld. Motiv zet deze inlichtingen in om nog beter te anticiperen op nieuwe dreigingen. Een concrete toepassing is de cyber-no-fly-list, waarbij het Motiv SOC op basis van recente dreigingsinformatie geautomatiseerd preventieve beveiligingsoplossingen actualiseert en versterkt.

Aksel Dorèl, Algemeen Directeur van Motiv: “Als Motiv verhogen wij de digitale weerbaarheid van onze klanten met innovatieve cybersecuritydienstverlening. Door het volledige securityplatform van Cisco te adopteren brengen wij de volwassenheid van onze dienstverlening naar een hoger niveau. Dankzij platformintegratie en automatisering neemt de complexiteit af en worden de beheerlasten lager. Zo draagt de strategische samenwerking met Cisco bij aan de cyberveiligheid van onze klanten.”

Samenwerking gaat verder dan securitydienstverlening
Niet alleen op cybersecuritygebied werken Motiv en Cisco samen, maar ook op maatschappelijk vlak. Zo gaat Cisco onder meer deel uitmaken van het door Motiv geïnitieerde Consortium tegen Cyberpesten. Ook is een initiatief gestart waarin de Motiv Academy en de Cisco Networking Academy samen het groeiende tekort aan specialisten in de securitysector aanpakken.

Edwin Prinsen, Managing Director van Cisco Nederland: “De afgelopen jaren hebben we veel geïnvesteerd in ons securityportfolio. Onze best-of-suite architectuurbenadering, gecombineerd met de veranderende markt vraagt om een partner die security in het DNA heeft. Bij eerdere projecten waren we onder de indruk van de kennis en de mentaliteit bij Motiv. Dit maakt Motiv voor ons de ideale partner om te kunnen voldoen aan de vraag en behoeftes van organisaties.

 

Edwin Prinsen, Managing Director van Cisco Nederland en Aksel Dorèl, Algemeen Directeur van Motiv
Edwin Prinsen, Managing Director van Cisco Nederland en Aksel Dorèl, Algemeen Directeur van Motiv

Over Motiv ICT Security
Motiv is een Nederlandse, private onderneming die al 20 jaar toonaangevend is als cybersecuritydienstverlener. Motiv voorziet organisaties in zowel de publieke als de private sector van ICT Security-oplossingen en –diensten ter voorkoming van cybercriminaliteit, datadiefstal en datalekken. De ervaren securityprofessionals van Motiv identificeren zorgvuldig beveiligingsrisico’s bij klanten en bieden, door het combineren van hoogwaardige kennis, slimme ideeën en technologische mogelijkheden, innovatieve oplossingen die zorgen voor optimaal beveiligde bedrijfsprocessen en –toepassingen. https://statos.motiv.nl/securitytest.

Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd leider in IT en helpt organisaties optimaal gebruik te maken van de kansen van morgen, door te laten zien wat er mogelijk is door zaken te verbinden die voorheen niet verbonden waren. Kijk voor het laatste nieuws op thenetwork.cisco.com. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u op de EMEAR Network: ciscoemearnetwork.com of in de Cisco Newsroom: newsroom.cisco.com.

Over het Consortium tegen Cyberpesten
Het Consortium tegen Cyberpesten is een initiatief van Motiv ICT Security en Gemeente Amsterdam. Het consortium heeft als doel een bijdrage te leveren aan de oplossing voor het groeiende maatschappelijke probleem van cyberpesten, middels het gratis Virtual Reality-lespakket ‘Doe iets!’. Dit lespakket is gebaseerd op een VR-film die leerlingen uit de bovenbouw van het primair onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs laat ervaren wat de impact van online pesten is op een slachtoffer. https://cyberpesten.motiv.nl/

————

Meer informatie
Marcommit
Lotte Monster
035-5822730
motiv@marcommit.nl

Persbericht
Deel: