Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Motiv ICT Security verhoogt digitale weerbaarheid onderwijscoöperatie SURF

02-07-2020 om 10:02 uur Nieuws
Met trots kondigen wij aan dat Motiv ICT Security een aanbesteding van SURF, de ICT-coöperatie van onderwijs en onderzoek, heeft gewonnen. Dit betekent dat Motiv de komende drie jaar aan de slag gaat met het verhogen van de digitale weerbaarheid van een deel van de Nederlandse onderwijsinstellingen die lid zijn bij SURF.

Motiv zal de veiligheid van IT-systemen van die instellingen controleren. Dit gebeurt middels Vulnerability Scanning Software, waarvoor Motiv samenwerkt met Holm Security, en via beveiligingsonderzoek. Voor dit laatste geldt dat Motiv deelneemt aan mini-competities; dit geldt ook voor twee andere partijen met wie SURF een raamovereenkomst heeft gesloten.

Digitale weerbaarheid door constante monitoring
Om inzicht te krijgen in kwetsbaarheden van de deelnemers, implementeert Motiv haar Vulnerability Management oplossing die middels een dashboard realtime inzicht geeft in bekende kwetsbaarheden. Er wordt bijvoorbeeld gescand op het voldoen aan de veiligheidseisen van applicaties of het up-to-date zijn van patches. Wanneer een mini-competitie op het gebied van beveiligingsonderzoek wordt gewonnen, gaan experts van Motiv aan de slag met het actief onderzoeken van beveiligingsproblemen (penetratietesten) in de systemen van deelnemende onderwijsinstellingen. Door op deze manier inzicht te krijgen in de kwetsbaarheden, kunnen deze onderwijsinstellingen zich digitaal weerbaarder maken tegen aanvallen van buitenaf.

Richard Wolters, Marketing manager bij Motiv ICT Security:

“Wij zijn trots deze samenwerking met SURF aan te kondigen. Samen zullen wij ervoor zorgen dat SURF en haar deelnemers zich nog beter kunnen richten op hun missie: “het samen aanjagen van ICT-vernieuwing in onderwijs en onderzoek”. Door de digitale weerbaarheid van de deelnemende instellingen te optimaliseren maken we niet alleen deze instellingen digitaal weerbaarder, maar vergroten we ook de digitale weerbaarheid van Nederland als geheel. Inmiddels zijn we voor een aantal deelnemers al gestart met de voorbereidende stappen richting implementatie van Motiv Vulnerability Management. Wij verheugen ons op een langdurige en succesvolle samenwerking.”

Nieuws
Deel: