Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Motiv optimaliseert haar SOC-dienstverlening met SOC Prime

19-05-2016 om 16:21 uur Persbericht
"Motiv is in Nederland de eerste Managed Security Services Provider die haar klanten kennis laat maken met de kracht van SOC Prime"
ICT security-specialist Motiv sluit een partnership met SOC Prime. Motiv optimaliseert hiermee haar securitydienstverlening. Door deze samenwerking krijgen klanten nog betere bescherming tegen cyberdreigingen. Dagelijks worden organisaties geconfronteerd met nieuwe soorten aanvallen en pogingen tot diefstal van waardevolle bedrijfsgegevens. Hackers worden namelijk steeds vindingrijker. De huidige opmars van ransomware, waarmee de gevoelige data van een onderneming wordt gegijzeld, is daar een goed voorbeeld van.

Logo-SOC-Prime-portrait.pngVanuit haar eigen Security Operations Center (SOC) biedt Motiv klanten een breed pakket aan securitydiensten om hen optimaal te beschermen: van logmanagement, Security Monitoring en Technical Compliance Monitoring tot en met Security Analytics. Het technische hart van de SOC-dienstverlening wordt gevormd door de Security Information and Event Management (SIEM)-tooling van Hewlett Packard Enterprise. Deze tooling is cruciaal voor het tijdig detecteren van zowel in- als externe dreigingen.

Een gezond SIEM-platform

Voor een goede werking van SIEM is het belangrijk dat de beschikbare loginformatie van hoge kwaliteit is, op de juiste manier bij de SIEM-tooling wordt aangeleverd en juist wordt geïnterpreteerd. Het partnership draagt bij aan de kwaliteit van dit proces. SOC Prime biedt een krachtig platform voor het monitoren van de ‘gezondheid’ van een SIEM-omgeving. De klanten van Motiv profiteren direct van de inzet van SOC Prime binnen de Security Monitoring-dienstverlening. Door de vergaande automatisering van probleemanalyse door SOC Prime wordt het aantal handmatige beheertaken teruggedrongen en kunnen de specialisten van Motiv meer tijd besteden aan diepgaande analyses en permanente verbeteringen.

“Met ons Security Operations Center waren wij al in staat om actie te ondernemen, nog voordat de klant opmerkte dat er een probleem was”, stelt Anne Karine Hafkamp, Sales Manager bij Motiv. “Met SOC Prime kunnen we nu nog sneller issues opsporen op ons SIEM-platform. De informatie in deze rapportages over de kwaliteit van loginformatie is gedetailleerd en kwalitatief uitstekend. Afwijkingen en kwetsbaarheden bij onze klanten zijn direct zichtbaar en realtime te volgen via het dashboard van SOC Prime. Dit scheelt aanzienlijk veel tijd in de operatie.”

“Motiv is in Nederland de eerste Managed Security Services Provider die haar klanten kennis laat maken met de kracht van SOC Prime”, zo reageert Oleg Pasichnyk, Business Development Director bij SOC Prime. “Door downtime, fouten en false positives van het SIEM-platform tot het minimum te beperken kunnen de experts van Motiv zich focussen op het zo snel mogelijk detecteren van dreigingen en het voorkomen van incidenten.” 

Onderschrift foto
Personen op foto (v.l.n.r.): ​Oleg Pasichnyk (Business Development director SOC Prime), Andrii Bezverkhyi (CEO SOC Prime), Aksel Dorèl (algemeen directeur Motiv) en Anne Karine Hafkamp (Sales Manager Motiv)

Meer informatie

Marcommit
Lisanne van der Drift
035-5822730
motiv@marcommit.nl

Persbericht
Deel: