Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Motiv Vital Secure beschermt vitale sectoren gratis tegen cybercriminaliteit

14-04-2020 om 19:45 uur NieuwsPersbericht
"Binnen 24 uur beschermd tegen ransomware"
IJsselstein – Motiv ICT Security biedt haar beveiligingsoplossing Veilig Internet als onderdeel van de dienst Vital Secure 90 dagen gratis aan voor alle vitale sectoren. Veilig Internet is binnen 24 uur geïmplementeerd en verkleint de kans op digitale sabotage als gevolg van onder andere ransomware. Zo zorgde de oplossing bij een streekziekenhuis na de eerste nacht voor het tegengaan van meerdere phishing-aanvallen en duizenden command & control requests. Met deze ondersteuning zorgt Motiv voor een paar extra ogen en oren die waken over de digitale veiligheid van de vitale sectoren van Nederland.

Waken over de digitale veiligheid van vitale sectoren

Door de grote hoeveelheid thuiswerkers is het dreigingsniveau hoger geworden en lopen de IT-voorzieningen van vitale sectoren een verhoogd risico. Vital Secure, ondersteund door Cisco Umbrella, levert bescherming in drie stappen: Veilig Internet, Inzicht & Deep Inspection en Controle. Veilig Internet grijpt in bij elke klik op phishing-links, bij elk verzoek tot command & control datacommunicatie (botnetinfectie) en bij direct bezoek aan een malafide URL. In alle gevallen wordt verdacht klikgedrag omgeleid naar een waarschuwingspagina om de gebruiker te informeren over het risico van besmetting van het systeem. Veilig Internet is binnen 24 uur actief en de eerste 90 dagen gratis te gebruiken.

Bescherming tegen nieuwe aanvallen

Inzicht & Deep Inspection toont met behulp van een slimme agent aan wie of welk systeem geïnfecteerd is en is essentieel voor de beveiliging van (thuis)werkplekken en datacenters. Nieuwe dreigingen worden zonder vertraging gecontroleerd voordat de gebruiker hier toegang tot heeft. Op deze wijze is de IT-omgeving zelfs beschermd tegen cyberaanvallen die niet eerder zijn opgemerkt. Tot slot signaleert het Motiv Security Operations Center in de Controle-fase welke PC’s, server- of randapparatuur binnen de interne IT-omgeving zijn besmet. Indien er sprake is van een malware- of botnetinfectie, worden deze direct opgeschoond om verdere schade en verspreiding te voorkomen. Inzicht & Deep Inspection en Controle zijn af te nemen tegen een vast tarief.

Bastiaan Bakker, directeur Business Development bij Motiv: “Ten tijde van corona zijn het de vitale sectoren die onze samenleving draaiende houden. Juist nu is betrouwbare en weerbare IT voor deze sectoren cruciaal. Thuiswerkers gebruiken vaak hun privéverbinding en er is minder sociale controle dan op kantoor. Daarnaast heerst er angst voor corona, wat ervoor zorgt dat ze sneller op een phishinglink klikken die zogenaamd informatie over het virus bevat. Met Vital Secure houden we een vinger aan de pols en zorgen we ervoor dat je IT-omgeving te allen tijde beschikbaar blijft.”

 

Meer informatie over Vital Secure

NieuwsPersbericht
Deel: