Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Motiv steunt WijHelpenZiekenhuizen.nl om zorginstellingen bij te staan

26-03-2020 om 14:48 uur Persbericht
"Cybersecurity bedrijven slaan handen ineen voor zorginstellingen"
Motiv en andere Nederlandse cybersecurity bedrijven slaan de handen ineen om zorginstellingen te beschermen tegen cybercriminelen tijdens de coronacrisis. Ziekenhuizen en andere zorginstellingen zijn essentieel in de bestrijding van het virus. Helaas zijn er criminelen die misbruik maken van de onzekere en moeilijke tijd en zorginstellingen digitaal aanvallen. Mede op initiatief van Cyberveilig Nederland worden digitale beveiligingsexperts bij elkaar gebracht om zorginstellingen bij te staan.

Ziekenhuizen of andere zorginstellingen waarvan de acute zorg in het geding komt kunnen op de website een verzoek om hulp plaatsen. De coalitie van cybersecurity bedrijven verdeelt vervolgens onderling het werk en komt met een aanpak op maat om de doorgang van zorg te garanderen. De focus hierbij ligt erop dat het de zorginstellingen geen tijd kost en zij door kunnen gaan met het bieden van goede zorg. Inmiddels hebben zo’n 20 cybersecurity organisaties zoals Motiv zich aangesloten bij de coalitie. Tezamen stellen de coalitiepartners van het initiatief Wij Helpen Ziekenhuizen een groot aantal specialisten en duizenden experturen gratis beschikbaar om de hele IT omgeving van een zorginstelling in korte tijd te herstellen, mocht er zich een incident voordoen.

Cyberaanvallen verdubbeld

Cybercriminelen misbruiken de uitbraak van het coronavirus om apparaten van zorginstellingen te infecteren met kwaadaardige software of zetten de IT-systemen op slot en eisen losgeld. Volgens persbureau Reuters heeft de WHO, de Wereldgezondheidsorganisatie, meer dan een verdubbeling in cyberaanvallen waargenomen. Ook braken cybercriminelen van de hackersgroep Maze in bij Hammersmith Medicines Research, een Brits bedrijf dat vaccins tegen het coronavirus test. De cybercriminelen stalen data en eiste vervolgens losgeld.

Cyberveilig Nederland

Wij helpen ziekenhuizen is mede een initiatief van Cyberveilig Nederland. Motiv is een van de oprichters van deze brancheorganisatie voor cybersecurity dienstverleners in Nederland.

Persbericht
Deel: