Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Whitepaper Motiv Critical Security Controls

"Hoe zorgt u voor een solide securityfundament?"
Budgetten voor security stijgen. Dit blijkt onder andere uit een onderzoek in opdracht van Motiv onder ruim driehonderd IT-verantwoordelijken. Tijdens dit onderzoek stond de vraag centraal welke impact de coronacrisis heeft op cybersecurity. De toenemende aandacht voor cybersecurity is een positieve ontwikkeling. Uit het onderzoek komt echter ook een beeld naar voren dat organisaties de basis vaak niet op orde hebben.

Recente cyberaanvallen maken duidelijk hoe belangrijk het is om de basisbeveiliging op orde te brengen en te houden, en om gerapporteerd te krijgen over de kwaliteit van die basisbeveiliging. Maar waar begin je als organisatie? Hoe bepaalt u wat beschermd moet worden, en welke beveiligingsmaatregelen daarvoor nodig zijn? De Critical Security Controls for Effective Cyber Defense van het Center for Internet Security helpen organisaties bij het blokkeren van aanvallen, of bij het beperken van de impact daarvan.

De eerste zes Critical Security Controls zijn voor het leggen van een solide fundament. Het zijn de maatregelen die eigenlijk iedere organisatie zou moeten treffen, de ‘no-brainers’ om de kans op een succesvolle cyberaanval te beperken. Met slechts twintig procent van de inspanningen kunt u toch een weerbaarheid van boven de tachtig procent te realiseren.

Het inrichten en vervolgens borgen van een goede werking van de controls is echter niet eenvoudig. Het vraagt om een proces van scherp monitoren, controleren, rapporteren en bijsturen. Het gaat om veranderingen. De businessconsultants van Motiv zijn als geen ander in staat om een brug te slaan tussen de te nemen technische maatregelen en de business. Motiv heeft niet alleen kennis van de securityproducten maar ook van uw business, en is uw adviseur als het gaat om het inrichten en onderhouden van de CIS Controls.

Mail mij deze whitepaper