Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Cloud Security

"Effectief securitybeleid in complexe hybride multi-cloud omgevingen"
De cloud kent vele verschijningsvormen. Wie verantwoordelijk is voor de beveiliging en in welke mate, verschilt per vorm. Wat echter wel vast staat, is dat uw organisatie altijd zelf verantwoordelijk is voor een actief en actueel beveiligingsbeleid. Ook in de cloud.

De cloud stelt uw beheerders in staat om met een paar muisklikken complete infrastructuren in te richten. Een fout is daarbij snel gemaakt. Ook laat de cloud uw afdelingen geheel zelfstandig nieuwe applicaties in gebruik nemen. De betrokkenheid van uw IT-afdeling is daarbij niet nodig en niemand hoeft ervan te weten. Hoe borgt u in deze situatie de veiligheid en continuïteit van uw organisatie?

Zonder actief beleid dreigt uw organisatie te verzanden in een wildgroei aan cloud infrastructuren, platforms en applicaties. Hierdoor leidt de cloud juist tot nieuwe risico’s in plaats van nieuwe kansen. Als uw organisatie geen zicht heeft op wat er gebeurt in de cloud, is de maandelijkse factuur van uw cloud provider, of nog erger: uw favoriete ochtendkrant, de enige manier om daarachter te komen.

Om de problematiek rondom het effectueren en controleren van een beveiligingsbeleid in een steeds meer gevarieerd cloud landschap weg te nemen, biedt Motiv de Cloud Security strategie.

Gartner: In 2022 is 95% van beveiligingsincidenten in de cloud te wijten aan een menselijke fout.

afbeelding op Cloud Security

Houd een vinger aan de pols

Als u uw beleid met betrekking tot de cloud heeft opgesteld, is het zaak om dit te concretiseren en om de naleving daarvan te toetsen. U wilt dit echter kostenefficiënt doen en dit kan dankzij automatisering van maatregelen voor bescherming tegen dreigingen en bewaking van de risico’s van de cloud. Op deze manier houdt u een vinger aan de pols en voorkomt u dat uw cloud verandert in een nare onweersbui.

Motiv Cloud Security combineert slimme technologieën en methodieken voor het beschermen en bewaken van uw cloud landschap. Hiermee beschermt u niet alleen uw organisatie en haar cloud omgevingen tegen cyberaanvallen, datalekken en ongeautoriseerde toegang, maar helpt u tevens uw organisatie om haar beleid voor de cloud actief te effectueren en geautomatiseerd te controleren.

Bescherming in de cloud

Na de komst van de cloud hebben de gerenommeerde beveiligingsfabrikanten hun inmiddels bewezen oplossingen gevirtualiseerd. Zo is het mogelijk om uw Next Generation Firewall of Application Delivery Controller in zowel uw traditionele ICT-infrastructuur als uw Amazon Web Services of Microsoft Azure infrastructuur te activeren. U kunt deze centraal en eenduidig beheren in een hybride multicloud.

Motiv Cloud Security biedt gevirtualiseerde oplossingen voor Secure DNS, Next Generation Firewall, Application Delivery Control in uw cloud infrastructuren, en biedt daarnaast geïntegreerde oplossingen voor Web Application Firewall en DDoS Protection. Echter, afhankelijk van waar uw organisatie staat met betrekking tot haar avontuur in de cloud, zijn ook cloud-specifieke oplossingen van toepassing.

Bescherming van de cloud

Gebruikt u SaaS-applicaties, zoals Microsoft Office 365 en Salesforce? Motiv Cloud Security Access Broker biedt de noodzakelijke bescherming. Uw organisatie signaleert ongeautoriseerd gebruik van risicovolle SaaS-applicaties (Shadow IT) door haar medewerkers, en voorkomt risicovol gebruik van geautoriseerde SaaS-applicaties, zoals het per ongeluk uploaden en delen van vertrouwelijke data.

Zijn uw applicaties actief in verschillende IaaS-infrastructuren, zoals Amazon Web Services, Microsoft Azure en/of Google Cloud Platform? Motiv Cloud Security Posture Management waarschuwt uw organisatie over risicovolle configuratiefouten en kwetsbaarheden in uw IaaS-infrastructuren, en vat beveiligingsmeldingen samen in een centraal platform waardoor uw organisatie direct kan acteren.

afbeelding op Cloud Security

Motiv Secure Cloud Hub

Is uw organisatie langer actief in de cloud en inmiddels grootverbruiker van SaaS-applicaties, IaaS-infrastructuren, PaaS-platforms en zelfs Function-as-a-Service-functies (FaaS)? Motiv Secure Cloud Hub beschermt en bewaakt uw cloud landschap evenals de toegang daartoe, en optimaliseert de verbindingen van uw cloud omgevingen naar uw datacenters, medewerkers en uw ketenpartners.

Download de brochure (Engels)

De voornaamste kenmerken van Motiv Cloud Security zijn:

  • Centraal effectueren van beleid en beschermen tegen dreigingen in hybride cloud omgevingen;
  • Beschermen tegen ongeautoriseerde toegang en misbruik van geautoriseerde SaaS-applicaties;
  • Alarmeren over configuratiefouten en nieuwe software kwetsbaarheden in IaaS-infrastructuren;
  • Beschermen van cloud backend connectiviteit en het optimaliseren van de gebruikerservaring.

De voornaamste voordelen van Motiv Cloud Security zijn:

  • Uw organisatie heeft volledig zicht op het gebruik van SaaS-applicaties door uw medewerkers;
  • Uw organisatie reduceert de risico’s van identiteitsdiefstal en datalekken voor SaaS-applicaties;
  • Uw organisatie is beter beschermd tegen misbruik van configuratiefouten en kwetsbaarheden;
  • Uw organisatie realiseert de optimale balans tussen veiligheid en toegankelijkheid van de cloud.

Meer weten over Motiv Cloud Security?