Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

COVID-19

"Een nieuwe realiteit"
De corona-crisis heeft in korte tijd een grote invloed op onze maatschappij gekregen. Op de manier hoe we samenleven en hoe we samenwerken. Veel Nederlanders hebben gehoor gegeven aan de oproep van de Rijksoverheid om zo veel mogelijk sociale afstand te bewaren. Uw mensen werken inmiddels thuis. Maar wat is de impact van deze nieuwe realiteit op de digitale veiligheid. We delen in dit artikel de belangrijkste risico's en tips met u zodat, u uw medewerkers veilig thuis kunt laten werken.
afbeelding op COVID-19

De 6 tips voor veilig thuiswerken

  1. Zet zoveel mogelijk zakelijke apparaten in voor thuiswerken en beperk het gebruik van privéapparaten voor thuiswerken waar mogelijk.
  2. Zorg dat privéapparaten beperkt toegang hebben tot uw bedrijfsnetwerken, automatisch worden voorzien van nieuwe updates en volwaardige antivirusoplossingen.
  3. Dwing het gebruik van sterke wachtwoorden af en gebruik sterke multi factor authenticatie (MFA) voor toegang tot uw applicaties via het internet.
  4. Bescherm uw applicaties met een VPN-of ADC-platform voor toegangscontrole en bewaak de prestaties van uw VPN-platform.
  5. Beperk ad hoc gebruik van willekeurige oplossingen voor bestandsdeling. Selecteer een centraal, veilig platform en blokkeer de toegang tot andere oplossingen.
  6. Informeer medewerkers over corona hacking, het misbruik van de situatie door cybercriminelen met phishing aanvallen en valse websites.

LEES VERDER

Oplossingen voor Veilig Thuiswerken

Hoe faciliteert u veilig thuiswerken voor uw medewerkers? Motiv biedt met Veilig Thuiswerken concrete oplossingen die uw medewerkers in staat stellen op een veilige manier thuis of op locatie te werken met veilige toegang tot uw bedrijfsapplicaties op afstand.
afbeelding op COVID-19

Wat doet Motiv?

De corona-crisis raakt ons allemaal en vraagt van iedereen creativiteit, flexibiliteit en veerkracht. Bij Motiv zijn we graag transparant over ons beleid en onze manier van werken tijdens deze uitzonderlijke situatie. Wij blijven ons onverminderd inzetten om Nederland digitaal veilig te houden. Lees alles over onze werkwijze en beleid ten tijde van corona.

LEES VERDER

Meer weten over de thuiswerkoplossingen van Motiv?