Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Vitale sectoren in crisistijd

Als gevolg van COVID-19 zijn er vitale sectoren die de samenleving draaiende houden. Verreweg het meest cruciaal is de gehele zorgketen van huisarts tot en met intensieve zorgverlening. Maar ook openbaar vervoer, politie, brandweer en niet te vergeten telecom-aanbieders (thuiswerkers) en de voedselvoorziening tot en met de supermarkt hebben inmiddels een cruciale rol in onze samenleving. Juist nu is een betrouwbaar functionerende IT noodzakelijk.

Motiv biedt ondersteuning aan de digitale weerbaarheid van de vitale sectoren van Nederland. Met deze ondersteuning verkleinen we de kans op digitale sabotage als gevolg van bijvoorbeeld ransomware en zorgen wij voor een paar extra ogen en oren, die waken over de digitale veiligheid van de IT-diensten. Onze ondersteuning aan de Nederlandse vitale sectoren bestaat uit 3 individuele oplossingen:

afbeelding op Vitale sectoren in crisistijd

 

Vital Secure

Binnen 24 uur​ beschermd tegen ransomware

Motiv biedt tijdelijk een verhoogde dijkbewaking voor vitale sectoren. Wij waken over de digitale veiligheid van de IT-diensten. Deze maatregel bestaat uit drie stappen waarbij de digitale weerbaarheid telkens toeneemt. Wij organiseerden een 30 minuten durend webinar om hier meer over uit te leggen.

Bekijk het webinar

 

Drie snelle stappen naar directe bescherming tegen ransomware

Motiv beschermt organisaties in de vitale sectoren binnen 24 uur tegen ransomware.

 

Stap.1 – VEILIG INTERNET

Motiv Veilig Internet kosteloos op basis van DNS beveiliging voor uw complete IT-infrastructuur.

Ons Motiv Security Operations Center maakt gebruik van Cisco Umbrella. Dit monitort dagelijks het wereldwijde internetverkeer van meer dan 90 miljoen gebruikers, verspreid over 160 landen . Alle verdachte meldingen bij deze analyse worden geconsolideerd in één grote zwarte lijst met malafide sites. Deze zwarte lijst groeit inmiddels per dag met 70.000 unieke malafide URL’s inclusief phishing campagnes rondom COVID-19. Veilig Internet grijpt in bij:

  1. Elke klik op phishing links (in e-mail of advertentie);
  2. Bij elk verzoek tot command & control datacommunicatie (botnetinfectie);
  3. Bij direct bezoek aan een malafide URL. In alle gevallen wordt verdacht klikgedrag omgeleid naar een waarschuwingspagina om de gebruiker te waarschuwen/informeren over het risico van besmetting op zijn/haar systeem.

Veilig internet voorkomt zo besmetting met bijvoorbeeld ransomware, cryptomining en andere vormen van digitale sabotage/spionage.

 

Stap.2 – INZICHT & SELECTIEF DEEP INSPECTION

Veilig Internet biedt acute bescherming voor al het klikgedrag waarvan de bron reeds bij Cisco Umbrella bekend is.

Dankzij de dagelijkse monitoring van meer dan 90 miljoen gebruikers kan Umbrella in vrijwel alle gevallen al duiden welk verkeer vanuit dreigingsoogpunt goed of fout is. Echter, zeer specifieke of nieuwe dreigingen die niet eerder hebben plaatsgevonden zijn om die reden ook bij Cisco Umbrella nog niet bekend. IP-adressen, URL’s en bestanden die niet eerder zijn geanalyseerd worden zonder vertraging in de Cisco cloud gecontroleerd voordat deze als veilig aan de gebruiker worden vrijgegeven. Om deze selectieve deep inspection in te schakelen wordt op elke werkplek een slimme Umbrella agent geplaatst die nieuwe en verdachte URL’s, downloads en e-mail bijlagen eerst laat analyseert op aanwezigheid van malware/phishing. Op deze wijze is de IT-omgeving zelfs beschermd tegen cyberaanvallen die niet eerder zijn opgemerkt.

 

Stap.3 – CONTROLE  (optioneel)

De logboeken van de Selectieve Deep Inspection worden voor verdere analyse ook doorgestuurd naar het Motiv SOC.

Het Motiv SOC signaleert  aan de hand van de waarschuwingsberichten welke PC’s,  server- of randapparatuur binnen de interne IT-omgeving is besmet. Zodra er sprake is van een malware- of botnetinfectie moet deze direct worden opgeschoond om zo verdere schade en verspreiding te voorkomen. Onze security analisten assisteren met het opschonen van verdachte situaties.

Meer informatie

afbeelding op Vitale sectoren in crisistijd

 

mSafe

Tijdelijk gratis veilige bestandsuitwisseling voor de vitale sectoren

In de huidige coronacrisis waarbij ook in de vitale sectoren veel medewerkers vanuit huis werken en fysiek contact met bijvoorbeeld klanten en patiënten beperkt is tot het minimale, is een centrale, veilige en gecontroleerde bestandsuitwisseling van cruciaal belang.

Lees verder

 

2 maanden gratis veilige bestandsuitwisseling
voor vitale sectoren

Motiv biedt organisaties in de vitale sectoren nu 2 maanden gratis mSafe. mSafe is een slimme en innovatieve oplossing voor het uiterst veilig uitwisselen van kleine tot zeer grote bestanden en vertrouwelijke informatie.

  • Een Nederlands product dat wordt gehost in Nederlandse datacenters;
  • Sterke 2-factor authenticatie en continue bewaking en de malware scanning van Motiv;
  • Standaard geschikt voor het delen van zeer grote bestanden;
  • Volledig op maat en in uw eigen huisstijl.

 

De beste oplossing voor veilig delen van bestanden in de zorg

Als zorgorganisatie wilt u uw cliënten optimaal bedienen en uw medewerkers goed ondersteunen. Hierbij dient u te voldoen aan wet- en regelgeving. Met mSafe kunnen uw medewerkers veilig en eenvoudig data delen. U krijgt snel grip op de data die vanuit uw organisatie worden gedeeld en voldoet hiermee direct aan cybersecurity- en privacy-eisen vanuit de AVG.

Download de brochure

 

Veilig en rechtsgeldig onderteken met mSafe Sign (Optioneel)

Met mSafe Sign beschikt u over twee functionaliteiten: Een document ondertekenen, en het digitaal versturen van aangetekende post. mSafe Sign is niet alleen altijd veilig maar is ook de rechtsgeldigheid gegarandeerd.

Meer informatie

 

afbeelding op Vitale sectoren in crisistijd

 

WijHelpenZiekenhuizen.nl

Cybersecurity bedrijven slaan handen ineen voor zorginstellingen

Motiv en andere Nederlandse cybersecurity bedrijven slaan de handen ineen om zorginstellingen te beschermen tegen cybercriminelen tijdens de coronacrisis. Mede op initiatief van belangenvereniging Cyberveilig Nederland worden digitale beveiligingsexperts bij elkaar gebracht om zorginstellingen bij te staan. Motiv stelt hier 100 uur voor beschikbaar.

Lees verder

Motiv in de vitale sectoren

Motiv is dé Nederlandse cybersecurity specialist die de digitale weerbaarheid van vitale sectoren verhoogt. Hier leest u enkele van hun verhalen uit sectoren als Water & Energie, Zorg, Centrale & Decentrale Overheden, Openbaar vervoer en vele andere.
afbeelding op Vitale sectoren in crisistijd

“Cybersecurity is ook een vitale infrastructuur”

Bastiaan Bakker van Motiv pleit in het Financieele Dagblad voor het opschalen van cybersecurity dienstverleners tot vitale infrastructuur ten tijde van crisis en lock-down, nu cybercriminelen het meer en meer op zorg gemunt hebben die nu zo ongelooflijk hard voor ons werkt.

Lees het artikel op FD.nl

Vraag meer informatie aan!